OMLADINSKI RADIO – MI STVARAMO BUDUĆNOST

Radio Klik FM iz Čačka je uz podršku Evropskog fonda za demokratiju pokrenuo inicijativu pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost” namenjenu mladima sa teritorije Moravičkog regiona.

Mladi iz Čačka i Moravičkog regiona imaju konačno medijski prostor koji će sami uređivati. Na Radiju Klik FM iz Čačka startovala je  radijska emisija pod nazivom Omladinski radio koju uređuju mladi sa ovih prostora i na kome će moći da obrađuju teme i probleme sa kojima se mladi susreću u ovom regionu i u celoj zemlji.

Omladinski radio slušamo svakog utorka i četvrtka od 21 sat na 100,8MHz na Radiju Klik FM.

Sada samo u okviru iste inicijative pokrenuli Omladinski portal koji će doprineti da informacije koje kreiraju dođu do što više njihovih vršnjaka ali isto tako i do odraslih i do onih koji donose odluke u domenu omladinske politike.

Takođe u okviru inicijative u gradskoj biblioteci organizuju se tribine na teme koje zanimaju mlade.

Od početka rada prošlo je više mladih kroz omladinsku redakciju, Milica Stojanović, Vanja Dramićanin, Nikola Plazinić, David Danilović, Višnja Blagojević, a sada radijsku emisiju uređuju Tatjana Knežević i Emilija Mojić. Većina redakcije sa bavi i uređivanjem portala.

Nikola, Višnja i David 🙂

Tajči, Višnja i Milica 🙂

Vanja i Milica

Realizacijom inicijative putem kvalitetnog informisanja i edukacije mladih, dugoročno menjamo svest kod mladih da svojim učešćem u raznim aktivnostima mogu stvoriti promene koje će poboljšati njihov položaj u društvu i zajednici u kojoj žive. Promene koje se mogu ostvariti su značajne jer će poboljšati društveno okruženje u kome žive, školuju se i rade. Kvalitetnim organizovanjem i aktivnim učešćem u društvenom životu mladi mogu izvršiti pritisak na organizacije i intitucije koje se bave ovom oblašću na lokalnom i državnom nivou. Pozitivni primeri lokalnih inicijativa, uz kvalitetnu promociju mogu se preneti i na druge lokalne zajednice i doneti poboljšanje za veći broj mladih.

U sklopu inicijative realizovaće se radio emisija koju će uređivati mladi iz Čačka, a takođe će biti organizovan i niz tribina na kojima će se obrađivati teme posvećene mladima.

U samoj emisiji obrađivaće  se mnogobrojne teme koje su bitne za mladu populaciju kao što su:

  • Medijske promocija pozitivnih primera među mladom populacijom.
  • Promocija ravnopravnosti, ljudskih prava, multikulturalnosti i inkluzije među mladima izgradnjom kulture solidarnosti i zajedništva.
  • Identifikacija i pronalaženje načina rešavanja problema sa kojima se mladi susreću poput vršnjačkog nasilja, bolesti zavisnosti, pronalaženje posla, otuđenosti…
  • Edukacija mladih o mogućnostima ostvarivanja promena u različitim segmentima društva kroz građanski aktivizam i participaciju u društveno-političkom životu.
  • Identifikacija onih faktora koji nedostaju da se mladi ljudi nakon završetka školovanja vrate i ostanu da žive u svojim mestima i kako ih poboljšati.
  • Promocija programa volontiranja među mladima.
  • Kvalitetno slobodno vreme, druženja, omladinske akcije, humanitarni rad,muzika, kultura…
  • Informisanje mladih o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i približavanje načina na koje mladi mogu doprineti stvaranju boljeg društva u zemljama u kojima žive – razmena iskustava sa mladima iz regiona, Evrope i sveta.

Ukoliko imate neke ideje vezano za mlade, takođe ako želite da se priključite našoj redakciji slobodno nas kontaktirajte:

Omladinska redakcija:

redakcija@omladinski.rs

Instagram: omladinskiklikfm

FB: omladinskiklikfm

www.omladinski.rs

Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost!

Tribina Odlučionica

Tribina Društvene mreže kao naš najveći ne(prijatelj)

Tribina Profesionalna orijentacija – kako odabrati zanimanje

Tribina Mladi u medijima u Srbiji

Tribina Mentalno zdravlje mladih

Tribina Ne brže od života

Tribina Nijedna više

Tribina: Na mladima vazduh ostaje

EXIT 2022

Naš gost: Nikola Krstić – Pokret Tvrđava

Tribina: „Šta sve možeš kad si mlad?“

Naš gost: Profesor Radivoje Jovović

Prehrambeno-ugostiteljska škola

Naš gost: Aktivista Ivan Bjelić

Učenička kompanija BRAINER

Učimo i živimo demokratiju

Čačak – grad murala!

Tribina: „Potreba za mržnjom“

Nutricionizam i dijete

Muzička škola Čačak

Nedelja autizma

Tribina: „Gde su nestali mladi?“